Hulpgroepen en cursussen

Vragen over familiegeschiedenis? Meer weten over onderzoek? Tips en ervaringen uitwisselen met andere geïnteresseerden? Begin bij:

  • Histories vzw > Als organisatie voor en door erfgoedvrijwilligers, biedt Histories een gevarieerd vormingsaanbod. Je kan de agenda van het vormingsaanbod in de gaten houden, of je inschrijven voor de nieuwsbrief. Op de hoofdwebsite van Histories is ook een kalender te vinden met allerhande erfgoedactiviteiten die erfgoedvrijwilligers en -verenigingen organiseren in Vlaanderen, zoals lezingen, wandelingen en bezoeken.
  • Facebookgroep van Familiekunde Vlaanderen > Iedereen met belangstelling voor genealogie en heraldiek is welkom in deze groep om vragen te stellen en te beantwoorden en kennis te delen. Ook de regionale afdelingen van Familiekunde Vlaanderen beschikken vaak over een eigen Facebookgroep.

Naast de groepen van Familiekunde Vlaanderen, vind je op Facebook ook vele andere groepen, zoals bijvoorbeeld Familiekunde, Genealogie en Stamboomonderzoek.

Vormingen
Marij Preneel geeft duiding tijdens een workshop in het kader van Proeven van het Rijksarchief. © Daphné Maes en Histories vzw

Naast Histories en Familiekunde Vlaanderen zijn er talrijke andere instellingen en verenigingen in het cultuur- en erfgoedveld die activiteiten organiseren die betrekking hebben op familiegeschiedenis. Blijf op de hoogte via UiT in Vlaanderen. Is er aan de activiteit in de UiT-kalender ‘Histories’ toegevoegd als label, dan verschijnt die ook in de kalender van Histories.